Składniki: (szklanka 250 ml) Mąka pszenna szklanka Jajka 6 L Cukier szklanka Proszek do pieczenia łyżeczka Śmietanka 30 % 400 ml Galaretka truskawkowa Truskawki do dekoracji opcjonalnie Przygotowanie: Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzącej wody i odstawić do przestudzenia. Białka ubijamy mikserem. Gdy zaczną się pienić wsypujemy cały cukier i ubijamy na sztywno. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i po każdym dodaniu chwilę miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera do połowy, wsypujemy szklankę mąki i proszek do pie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)