biszkopt - 17572 przepisów (strona:625/1172)

Charlotte gorzką czekoladą i owocami leśnymi. 57

Charlotte gorzką czekoladą i owocami leśnymi. Prawie każdy składnik tej eleganckiej Charlotty jest pełna bogatego smaku czekolady i owoców leśnych , od delikatnych biszkoptów po pyszne nadzienie z kremem . Jest to rodzaj ciasta , które wygląda bardzo efektownie i idealnie nadaje się na ciepłe dni a także wyjątkowe okazje. To jagodowo – czekoladowe ciasto bez pieczenia to orzeźwiający deser wypełniony dwiema warstwami: czekoladową(...)owocową . Ciasto niezbyt słodkie, istnieje idealna równowaga między słodkimi biszkoptami a półsłodkim smakiem czekolady i masy z owoców leśnych . Zdecydowanie zwycięzca wśród ciast ! Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Ten charakterystyczny posmak czekolada zawdzięcza wysokiej zawartości kakao. Gorzka czekolada pomaga w myśleniu. Dodaje energii, zapobiega zakrzepom i miażdżycy. Filtruje nerki, łagodzi kaszel oraz

Zdrowy Styl Joanny
jabłecznik bez pieczenia z masa jogurtowa -wersja fit 100

Jest to jabłecznik który można zrobić bez pieczenia i upieczony . wersja pieczona wystarczy upiec biszkopt ,mieć usmażone jabłka i wsypać 2 galaretki wymieszać z jabłkami dać na biszkopt a na to masa jogurtowa ,ciasto na bogato . Ja zrobiłam bez pieczenia użyłam blaszki 24 na 24 wyłożyłam herbatnikami . 1 kg jabłek obrać ,zetrzeć i usmażyć wsypać 2 galaretki na koniec

Moje Wyroby
ciasto ananasowiec 86

ostygnięcia. Masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa stanie się kremowa. Na koniec dodaję pokrojone ananasy i delikatnie łączę je z kremem. Krem wykładam na biszkopt i wstawiam do lodówki na czas przygotowania bezy. Białka ubijam ze szczyptą soli. Gdy piana jest sztywna po łyżce wsypuję cukier, ubijam na najwyższych obrotach miksera.  Do ubitych białek(...)dodaję wiórki kokosowe i delikatnie mieszam. Dużą blachę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia i odrysowuję na nim dolny brzeg formy, w której piekłam biszkopt. Ubite białka równomiernie wykładam na blachę, wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na 1 minutę. Następnie zmniejszam temperaturę do 100 stopni i suszę bezę przez około 2 godziny. Gorącą wyjmuję z piekarnika

babka w formie
Chleb z pestkami dyni i siemieniem lnianym 67

Chleb na zakwasie żytnim z mąki pszennej z dodatkiem ziaren siemienia lnianego i pestek dyni. Błyskawiczny przepis, który nie wymaga długiego czasu wyrabiania i wyrastania

SprawdzonaKuchnia.pl
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 58

łyżek żelatyny  0.5 kg świeżych  truskawek  3/4 szklanki cukru  3 cukry waniliowe  1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku 1 opakowanie biszkoptów PRZYGOTOWANIE :  Galaretkę rozpuszczamy i chłodzimy aż zacznie tężeć.  Do fory na babkę wkładamy część pokrojonych truskawek. Zalewamy galaretką i odkładamy do lodówki aż całość zastygnie.  Ser miksujemy z cukrami i mlekiem(...)mieszamy i jak będzie już letnia dodajemy do sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty.  Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz.  Sernik kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto ptasie mleczko 52

Pyszne i lekkie ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka(...)ubić śmietanę gdy śmietana będzie ubita dodać serki waniliowe i cukier waniliowy i lekko wymieszać, a na koniec zimną galaretkę ale jeszcze płynną i wymieszać i wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki. Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 100ml śmietany 30% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie płynna zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wszystko wymieszać

Wasze Przepisy
SERNIK Z PIANKĄ 67

Pianka wiśniowa: 330 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki agrestowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Masa serowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. mleko podgrzać, odstawić(...)małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę wiśniową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową waniliową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Po schłodzeniu wyłożyć piankę wiśniową tworząc góry i wstawić do lodówki na kolejne

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto obibok 64

budyniowe 1 l mleka 2 budynie śmietankowe/ waniliowe bez cukru 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1,5 łyżki mąki 180 g masła 40 herbatników 1 paczka biszkoptów okrągłych kilka łyżek masy kajmakowej do polania Wykonanie ciasta budyniowego 700 ml mleka zagotować w rondelku. Do dużego kubka wlać 300 ml mleka, dodać żółtka, proszę budyniowy, cukier, oraz mąkę(...)pieczenia. Na papierze ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzić około 1/2 masy. Masę budyniową przykryć warstwą herbatników, a na nich wyłożyć resztę masy. W masę delikatnie powciskać okrągłe biszkopty tak, aby do połowy były zanurzone w masie, a połową wystawały ponad nią. Kilka łyżek masy krówkowej lekko podgrzać, by stała się leista. Wierzch ciasta polać płynną masą krówkową. Ciasto wstawić

Alle Dobre!
Ciasto obibok 69

budyniowe 1 l mleka 2 budynie śmietankowe/ waniliowe bez cukru 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1,5 łyżki mąki 180 g masła 40 herbatników 1 paczka biszkoptów okrągłych kilka łyżek masy kajmakowej do polania Wykonanie ciasta budyniowego 700 ml mleka zagotować w rondelku. Do dużego kubka wlać 300 ml mleka, dodać żółtka, proszę budyniowy, cukier, oraz mąkę(...)pieczenia. Na papierze ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzić około 1/2 masy. Masę budyniową przykryć warstwą herbatników, a na nich wyłożyć resztę masy. W masę delikatnie powciskać okrągłe biszkopty tak, aby do połowy były zanurzone w masie, a połową wystawały ponad nią. Kilka łyżek masy krówkowej lekko podgrzać, by stała się leista. Wierzch ciasta polać płynną masą krówkową. Ciasto wstawić

Alle Dobre!
Bajgle Greckie Simiti 78

Lubicie bajgle, a kto ich nie lubi? Choć tak lubiane, to jednak dość rzadko wypiekane są w domu. Wielu z Was zadaje pytanie, jak je upiec

SprawdzonaKuchnia.pl
Makowiec kokosowy 73

szkl mąka ziemniaczana - 3 łyżki mąka pszenna - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka białka - 4 szt cukier - 1 szkl mąka ziemniaczana - 1 łyżka wiórki kokosowe - 15 dag Biszkopty- do wyłożenia blachy Masę makową przekładamy do miski, żółtka miksujemy z cukrem, mąką ziemniaczaną i mąką pszenna oraz z proszkiem do pieczenia, następnie łączymy z masa makową i bakaliami(...)końcu łączymy z ubitymi białkami. Blachę keksową wykładamy papierem, a następnie biszkoptami i na nie wykładamy masę makową. 4 białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na koncu delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wykładamy na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 60 minut w temp 180stC

przepisy- Milki
Nalewka z forsycji 76

Tekst przeczytasz w 4 min Wczesną wiosnę wyznacza kwitnący krzew forsycja, obsypany pięknymi żółtymi kwiatami, które dają nadzieję na ciepłe dni i piękną wiosnę. Forsycja to

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto Weekendowe 124

Weekend to czas odpoczynku… Przynajmniej dla większości z nas;) Osłódźmy sobie więc te chwile wiosennym, lekkim biszkoptem w równie wiosennych kolorach. Bardzo kremowe, nasączone ciacho spojone owocowymi galaretkami będzie przyjemnym, słodkim podsumowaniem leniwego już wiosennego wypoczynku. Ciasto wykonałam w blaszce 22 x 25 cm. Najlepiej smakuje mocno schłodzone:) Składniki na biszkopt: 3/4 szklanki cukru 3-4 krople aromatu waniliowego

Domowe ciasta
FRUŻELINA JAGODOWA 83

gotujemy, aż frużelina zgęstnieje. Gotowa frużelina jagodowa będzie mieć konsystencję kisielu. Zdejmujemy rondelek z palnika i studzimy frużelinę jagodową. Frużelinę z jagód przechowujemy w lodówce. Przed nałożeniem na biszkopt wyciągamy ją z lodówki kilka minut wcześniej, aby zrobiła się miękka. Uwagi: Zamiast jagód możemy użyć borówki amerykańskiej. Frużeliny z podanych składników wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu

Słodki Pomysł
Pijok 55

miksera i dodać po łyżce budyń, a następnie wlać adwokat. Na koniec dodać pokrojone kawałki ananasa i 250 g kokosu – wymieszać delikatnie łyżką. Całość przelać do formy na biszkopt i posypać resztą kokosu. Krok po kroku: 1. Ubić białka z cukrem 2. Wymieszać resztę składników z ubitymi białkami 3. Wyłożyć ciasto do formy 4. Ściągnąć papier z biszkopta(...)przełożyć ciasto do formy 5. Ugotować budyń 6. Utrzeć masło i dodać budyń i adwokat 7. Dodać ananas i kokos 8. Masę przełożyć na biszkopt i posypać całość kokosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Pijok   Artykuł Pijok pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl