biszkopt - 17572 przepisów (strona:625/1172)

Ciasto Smerfetka 62

Ciasto Smerfetka to pomysł na pyszne i niesamowicie proste do przygotowania ciacho bez pieczenia, z którym każdy sobie poradzi. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt 6 jaj 1 szkl. cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić i dodawać kolejno pozostałe składniki. Piec przez ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Masa ze śmietaną(...)galaretki 400 ml śmietany 30% Galaretki rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietanę i dodać galaretkę. Wylać na biszkopt i włożyć do lodówki. Galaretka z owocami 2 galaretki borówki Rozpuścić galaretki w 400 ml gorącej wody. Owoce ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Autor przepisu: Mar Lena Artykuł Ciasto

Wasze Przepisy
Ciasto Borówkowy chruściak 68

pudru ·        3 łyżki żelatyny ·        10 dag borówek Dodatkowo: ·        80 g okrągłych biszkoptów   Sposób przygotowania: 1.    Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. 2.    Ciasto dzielimy na połowę i wykładamy(...)przygotowujemy masy. Śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy mascarpone , cukier puder , kakao i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. 5.    Masę wykładamy na jedno upieczone ciasto i wtykamy głęboko biszkopty. 6.    Pozostała nam do przygotowania masa śmietankowa, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Masę łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką

Kulinarna Chwila
Serniki podkarpackie 142

/2018/09/sernik-krosnienski-kuchnia-podkarpacka.html Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka Sernik przekładany Sernik przekładany składa się z 4 warstw – 2 biszkoptowych i 2 serowych. Przygotowuje się go w nietypowy sposób. Najpierw piecze się biszkopt, a dopiero później przekłada się go masą serową i ponownie wstawia do piekarnika. http://trzecitalerz.blogspot.com/2018/01/sernik-przekadany-kuchnia-podkarpacka.html Sernik przekładany - kuchnia podkarpacka Sernik smażony ze Słomianej Smażony sernik według tej receptury(...)piekarniku. Smaży się ją w garnku, a po zagęszczeniu mąką ziemniaczaną masą serową przekłada się upieczone kruche placki. Kiedy masa wystygnie, kruche ciasto mięknie i staje się delikatne niczym biszkopt. http://trzecitalerz.blogspot.com/2018/12/sernik-smazony-ze-somianej-kuchnia.html Sernik smażony ze Słomianej - kuchnia podkarpacka Sernik szachownica Bardzo delikatna i puszysta masa serowa połączona jest w nim z kakaowym ciastem biszkoptowym. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu ciasta

Trzeci talerz
Budyniowiec bez pieczenia 146

pieczenia Składniki 1,5 l mleka 10 łyżeczek cukru 2 cukry wanilinowe 6 jajek 12 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ok 250 herbatników kakaowych paczka mini biszkoptów Wykonanie Szklankę mleka łączymy z mąką i jajkami. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej przy użyciu trzepaczki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i masłem. Do wrzącego mleka wlewamy powoli rozpuszczoną mąkę z jajkami(...)pieczenia, a na nim układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy połowę masy budyniowej. Na masę układamy kolejną warstwę herbatników, a na nich pozostałą masę. Na wierzchu ciasta układamy mini biszkopty, jeden obok drugiego. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Artykuł Budyniowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Słodkie bułeczki z kruszonką 85

Tekst przeczytasz w 4 min Dziś polecam przepis na słodkie bułeczki z kruszonką, kruszonką mocno cynamonową. Jest to duża porcja drożdżowych bułeczek, którą szybko spałaszujecie na

SprawdzonaKuchnia.pl
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.03 ) 76

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy!   Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK

Ostra na Słodko
Ciasto z musem z mango 83

pisałam Wam jakiś czas temu bardzo lubię mango zarówno w sałatkach jak i deserach. To ciasto też jest rewelacyjne, mało słodkie, delikatne-po prostu pyszne. SKŁADNIKI: biszkopt z 4 jaj 2 puszki pulpy z mango(po 450g) 100 g jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny 40 g żelatyny 300 ml śmietany 30% schłodzonej 1 łyżka cukru pudru 1 małe(...)rozpuściła, dodać do gorącej pulpy, dobrze wymieszać, wystudzić, do wystudzonego musu  dodać jogurt, wymieszać, schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodawać mus z mango partiami i delikatnie mieszać, wystudzony biszkopt przekroić , dolną warstwę pokryć musem(można dodać kawałki mango), przykryć drugą częścią biszkopta, dobrze przycisnąć, odstawić do lodówki, Glazura: pozostałą część pulpy połączyć z rozpuszczoną żelatyną(proporcje ,sposób powyżej

Kuchnia Beaty
Biszkopt bez proszku do pieczenia 57

Przepis na biszkopt bez proszku do pieczenia. Delikatny, miękki i puszysty. Doskonały na tort. Składniki Na tortownicę 24 cm 6 jajek 6 łyżek stołowych cukru 6 łyżek stołowych mąki pszennej cukier waniliowy Przygotowanie Białka ubijam z cukrami (stopniowo dodaje cukier trzeba bardzo dokładnie ubić białka) osobno utrzeć żółtka i delikatnie połączyć z białkami. Na koniec dodać przesianą przez sito mąkę(...)delikatnie połączyć mieszając drewnianą łyżką. Piec w 175°C. 45-50 min (do suchego patyczka). Autor przepisu: Roksana Huchulska Artykuł Biszkopt bez proszku do pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Torcik W-Z (Wuzetka) 70

mojeprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w duże kwadratowe kawałki… czasami, mama musiała mi pomagać zjeść, bo sama nie dawałam sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna(...)masą cukrową. Można też z podanych składników zrobić torcik w kształcie kwadratu o boku 20 lub 21 cm. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki , troszkę go zmodyfikowałam. Składanki na biszkopt w tortownicy 23 cm: 6 dużych jaj 120 gr cukru 25 gr kakao 115 gr mąki tortowej 40 gr roztopionego i wystudzonego masła Składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 74

bitej śmietany o zapachu rumowym, mało słodka i mocno kakaowa. Dziś postaram się odtworzyć przepis na Wuzetkę. Czy mi się udało? Oceńcie sami :) Składniki na 12 Wuzetek: Składniki na biszkopt o wymiarach 38×25: 6 jajek rozmiar L (w temperaturze pokojowej) 120 gr drobnego cukru 115 gr mąki pszennej tortowej 25 gr kakao 40 gr masła roztopionego, ostudzonego(...)góry. Piec 15-20 min w 180 st do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, położyć na kratce. W międzyczasie przygotować krem. Po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Podzielić na dwie części o wielkości 19 na 25 cm i grubości około 2 cm. Jeżeli jest taka konieczność ściąć górkę, dwa blaty mają mieć identyczną grubość. Krem

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 64

więc postanowiłam opublikować ten przepis, mimo iż już dwa przepisy na torciki W-Z znajdują się na moim blogu ( pierwszy , drugi ). Składniki na tortownicę 38×25: Składniki na biszkopt kakaowy: 6 jajek rozmiar L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 6 łyżek kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec(...)ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do całkowitego wystudzenia na kratce lub w piekarniku. Nożykiem, bardzo delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Przekroić na 2 blaty, wyjdą dość cienkie (około 1 cm). Nasącz: 1 szklanka wiśniówki (można też dać 2 szklanki wiśniówki, już bez wody) 1 szklanka zimnej wody Wodę

moj przepis na
Ciasto Makaronik 139

Przedstawiam Wam Makaronika: to niezły kombinator; ) Nie dość, że jest puchatym, nasączonym alkoholem biszkoptem to jeszcze zamarzyło mu się mieć kruche wykończenie... Sekretem tego ciacha jest jednak masa: mielone orzechy włoskie nadają mu wykwintnego smaku, a „przełamanie” galaretką owocową sprawia ,że ma się ochotę na więcej, bo nie „zamula” : ) Zwieńczeniem jest kruchy wierzch w postaci maszynkowych ciasteczek ( które jednak(...)language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Składniki na biszkopt: 3/4 szklanki cukru 3-4 krople aromatu waniliowego 4 jaja pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki letniej wody Białka miksujemy na sztywno, stopniowo

Domowe ciasta
Torcik W-Z (Wuzetka) 79

mojeprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w duże kwadratowe kawałki… czasami, mama musiała mi pomagać zjeść, bo sama nie dawałam sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna(...)masą cukrową. Można też z podanych składników zrobić torcik w kształcie kwadratu o boku 20 lub 21 cm. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki , troszkę go zmodyfikowałam. Składanki na biszkopt w tortownicy 23 cm: 6 dużych jaj 120 gr cukru 25 gr kakao 115 gr mąki tortowej 40 gr roztopionego i wystudzonego masła Składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 62

bitej śmietany o zapachu rumowym, mało słodka i mocno kakaowa. Dziś postaram się odtworzyć przepis na Wuzetkę. Czy mi się udało? Oceńcie sami :) Składniki na 12 Wuzetek: Składniki na biszkopt o wymiarach 38×25: 6 jajek rozmiar L (w temperaturze pokojowej) 120 gr drobnego cukru 115 gr mąki pszennej tortowej 25 gr kakao 40 gr masła roztopionego, ostudzonego(...)góry. Piec 15-20 min w 180 st do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, położyć na kratce. W międzyczasie przygotować krem. Po całkowitym wystudzeniu nożykiem oddzielić biszkopt od boków tortownicy. Podzielić na dwie części o wielkości 19 na 25 cm i grubości około 2 cm. Jeżeli jest taka konieczność ściąć górkę, dwa blaty mają mieć identyczną grubość. Krem

moj przepis na