Składniki: (szklanka 250 ml, tortownica minimum 24 cm) Twaróg z wiaderka 1 kg w temperaturze pokojowej Śmietanka 30% 200 ml Cukier puder 3/4 szklanki Żelatyna 3 łyżki Kakao 3 łyżki Biszkopty paczka Galaretka truskawkowa 2 Owoce opcjonalnie 200 g Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia na 10 minut. Po tym czasie przełożyć żelatynę do garnuszka i podgrzać na wolnym ogniu, aż będzie płynna. ( Żelatyna nie może... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)