biszkopt - 17572 przepisów (strona:624/1172)

Ryż z truskawkami 46

razu przypomina się dzieciństwo. U Was także? Jeny, niesamowite jest to jak w naszych głowach potrafią zakotwiczyć się jakieś konkretne smaki. U mnie to tytułowy ryż, wersja z jagodami, biszkopt z truskawkami i chyba mielone. Właśnie, mam zapisany chyba gdzieś przepis na maminy biszkopt. Jak się do niego nie dokopię, zagadam do brata. To było bardzo ascetyczne ciasto

Kardamonovy
Torcik truskawkowy bez pieczenia 74

właśnie taki deser. Torcik truskawkowy robi się szybko, jest puszysty i delikatny, smakuje latem i do tego ładnie wygląda. Spróbujcie koniecznie.  TORCIK TRUSKAWKOWY Składniki: (forma 24 cm) spód: biszkopty okrągłe pół szklanki mocnej parzonej kawy masa truskawkowa: 320 g truskawek 500 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 250 ml śmietany 30% galaretka truskawkowa wierzch: galaretka przezroczysta truskawki(...)Przygotowanie:  spód: Biszkopty lekko zanurzamy w ostudzonej kawie i układamy na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. masa truskawkowa: Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijemy na sztywno z cukrem pudrem.  Serek mascarpone miksujemy z musem truskawkowym połączonym z ostudzoną galaretką, na końcu delikatnie do masy dodajemy ubitą śmietanę

Bon appetit mon amie
SERNIK CHAŁWOWO - CZEKOLADOWY NA ZIMNO 44

śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki malinowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Masa serowa chałwowa  - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Chałwę(...)koniec dodajemy przestudzoną czekoladę i mikserem dokładnie mieszamy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej puszystej masy.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm  wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową chałwową, wyrównać wierzch i delikatnie wyłożyć cały mus czekoladowy i wyrównać wierzch. Wstawić do lodówki na ok 20 - 30 minut.  Na koniec po stężeniu musu

Ciastka - domowe słodkości
Ciasta i desery z truskawkami – najpopularniejsze przepisy 60

spróbujecie to nie będziecie żałować. Pomimo słodyczy ciasto jest fajnie orzeźwiające. 2.TIRAMISU TRUSKAWKOWE Tiramisu truskawkowe Tiramisu truskawkowe to pyszna i orzeźwiająca alternatywa dla tego popularnego deseru. Nasączone kawą biszkopty plus truskawki to dla mnie idealne połączenie. Ale można zrezygnować z kawy na rzecz innego napoju 3.CIASTO UCIERANE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką Ciasto ucierane(...)zawsze się udaje. W tym przypadku z truskawkami. Ale owoce można dowolnie modyfikować. 4.KRAJANKA TRUSKAWKOWA Krajanka truskawkowa Krajanka truskawkowa to kolejne bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. W przepisie wykorzystałam biszkopt genueński, co oznacza, że nie musimy oddzielać białek od żółtek tylko ubijamy całe jajka. To znacznie ułatwia sprawę 5.ETON MESS Z TRUSKAWKAMI Eton mess z truskwkami Truskawkowy eton mess

Relaxtime
Domowy syrop z kwiatów akacji 68

Syrop z kwiatów akacji to banalnie prosty przepis. Warto go zrobić ze względu na właściwości zdrowotne, a przy okazji z kwiatów możemy przygotować susz na herbatę

SprawdzonaKuchnia.pl
Zielony tort z malinowo - akacjową masą śmietankową 49

pieczenia tortownicy,  pieczemy w 180 stopniach, około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy 10 minut w piekarniku,  wyciągamy i po zupełnym wystudzeniu ścinamy dość cieńko wierzch. Pozostały biszkopt nasączamy wodą z cytryną i cukrem. Ściety wierzch ścieramy na tarce o drobnych oczkach  ( wystarczy zetrzeć w zasadzie pół ścietej góry,  resztę można zjeść w ramach testu ). Masa: Zaczynamy(...)ubicie śmietanki - gdy będzie sztywna, dodajemy do niej tężejący mus  i ubijamy mikserem na wysokich obrotach kilka minut,  aż zgęstnieje i powstanie różowy krem. Składanie ciasta: Biszkopt nasączony ponczem,  smarujemy pozostłymi dwoma łyżkami malin ze słoiczka  ( również polecam je przetrzeć przez sitko ),  wykładamy równo masę śmietanową i wkładamy ciasto do lodówki.  Po około

Kronika Piekarnika
KREM Z CZARNEJ PORZECZKI 77

uwagach pod przepisem. Jeśli zdecydujecie się na mąkę ziemniaczaną, to pilnujcie gramatury składników! Jeśli dacie więcej mąki ziemniaczanej do 150 g soku, to ciężko będzie wam nałożyć krem na biszkopt. Krem z mąką ziemniaczaną ma taką ‘gumowatą’ konsystencję, jak kisiel. Dlatego nie polecam dawać mąki ‘na oko’, bo łatwo wtedy zepsuć krem. Jeśli dacie(...)Krótko miksujemy za pomocą miksera (dosłownie 5 sekund). Dodajemy ostudzone puree porzeczkowe i mieszamy do połączenia się składników, aż otrzymamy jednolity, gęsty krem. Gotowy krem od razu przekładamy na biszkopt lub ciasto. Puree […] Artykuł KREM Z CZARNEJ PORZECZKI pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
SERNIK BORÓWKOWY 64

mleka 4-5  łyżek żelatyny 330 ml śmietanki kremówki 500 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki o smaku borówki ok. 700 ml gorącej wody 1 opakowanie biszkoptów okrągłych  Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki borówkowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Borówkę amerykańską dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą i odcedzić. Następnie(...)skręconego sera dodać zbledowaną borówkę i zmiksować robotem. Następnie dodać ubitą na sztywno kremówkę i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszać. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Na koniec po stężeniu masy serowej rozsypać pozostałą borówkę i wylać tężejącą galaretkę borówkową. Wstawić

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto biszkoptowe z borówkami i ciasteczkami oreo 106

potrzebne składniki 1 opakowanie borówek mrożonych lub świeżych inne owoce też mogą być. 500ml serka mascarpone 500 ml śmietany 36 % 4łyżki cukru pudru żelatyna upieczony biszkopt lub gotowy ,na blaszkę 33×25 przygotowanie śmietankę ubić z cukrem pudrem dodać serki mascarpone , wcześniej rozmrozić owoce.i dać na sitko . Ja miałam końcówkę białego sera to też dodałam ok 10 dag ,wszystko(...)mieszamy łyżką a na końcu owoce ,mieszamy tak niedokładnie te owoce z masą żeby były dwa kolory ,na końcu rozpuszczona żelatyn do masy i kładziemy na biszkopt i do lodówki

Moje Wyroby
Śmietankowa delicja 108

Śmietankowa delicja to pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Lekkie, piankowe i orzeźwiające. Gofry śmiało możemy zastąpić biszkoptem, biszkoptami lub herbatnikami. Ciasto smakuje wyśmienicie, zasmakuje nie tylko amatorom delicji :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram (możemy gofry zrobić samemu) 300 gram ciasteczek delicji, ja miałam jedno podwójne opakowanie i zabrakło mi dwóch ciasteczek

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto cytrynka 78

żółtka od białek. Białka z cukrem ubić na pianę, dodać żółtka wymieszane z wodą, miksować i dodać mąkę + proszek. Piec około 20 minut, 180*C (góra, dół). Po upieczeniu biszkopt przekroić na dwie części. Masa: 1 szklanka wody 1 szklanka cukru + 1 łyżka 1 kostka margaryny 3 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Skórkę z cytryny zetrzeć(...)wody i dodać do syropu. Do tego wsypać przez sitko mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszać, cały czas gotując aż nie będzie grudek. Lekko ostudzoną masę wylać na 1 plaster biszkoptu, następnie przykryć drugim. Na górę lukier. U mnie sok z 1 cytryny ucierany z cukrem pudrem. Dobrze schłodzić. Autor przepisu: Roksana Artykuł Ciasto cytrynka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto z Rabarbarem 56

Ciasto z rabarbarem, które przygotowuję w swoim domu, jest bardzo proste i klasyczne, takie smakuje nam najlepiej. Spód to kruche ciasto, następnie rabarbar z dodatkiem budyniu a wierzch to biszkopt z dodatkiem kruszonki. Ciasto jest naprawdę bardzo smaczne, więc jeśli tylko dorwiecie rabarbar, koniecznie przygotujcie je w swoim domu. Uwielbiam przygotowywać ciasta z sezonowych owoców, a ciasto z rabarbarem robię(...)waniliowe KRUCHE CIASTO 200 g masła 400 g mąki 80 g cukru 4 żółtka jaj (białek nie wyrzucać) 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru wanilinowego BISZKOPT 4 białka pół szklanki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Rabarbar kroimy na kawałki. Zasypujemy cukrem, pozostawiamy na miniumum

Przepiski.pl
Lemoniada rabarbarowa 68

Lemoniada rabarbarowa to najlepszy napój wiosny! Orzeźwiającą, delikatna w smaku ugasi nawet największe pragnienie. Przygotowanie jej jest banalnie proste, wystarczy, że ugotujecie kompot, no może bardziej

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik malinowy bez pieczenia 75

gęstego (!) twarogu sernikowego (najlepiej w temp. pokojowej) 375 g malin 1-2 op. galaretki malinowej * 200 ml śmietanki 36% MU!, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru kilka (8-10) okrągłych biszkoptów Masa serkowa: 350 g serka homogenizowanego waniliowego 1 op. galaretki cytrynowej Do dekoracji bita śmietana kilka pokruszonych bezików świeże maliny listki mięty Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody (* przy(...)Miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Następnie wlewamy mus malinowy, ponownie miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy przestudzoną, lekko tężejącą galaretkę, miksujemy. Na dnie tortownicy o średnicy 20cm rozkładamy biszkopty. Wylewamy połowę masy serowej. Rozkładamy pozostałe maliny (spieszymy się, bo masa serowa szybko tężeje), przykrywamy je pozostałą masą serową. Wyrównujemy. Odstawiamy do schłodzenia. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej

Smaki Na Talerzu