Rolada z dziką różą

Rolada z dziką różą

Rolada z dziką różą

Dzika róża w wazonie była zrywana kilka dni temu, mróz jej nie zaszkodził za bardzo bo po zerwaniu jest dość twarda i nadaje się na przetwory. Jest to gatunek róży, która dość późno dojrzewała, dlatego jeśli ktoś znajdzie taką w swojej okolicy może śmiało zrywać. Rolada jest przepyszna ale najważniejszy jest sposób jej zawijania. Odeszłam od zawijania rolady na pusto i czekania kiedy wystygnie.  Jednak taki sposób zależy od kremu jakim będziemy ją przekładać, np. bita śmietana raczej nie sprawdzi się na ciepł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.