Chleb pszenno – żytni z ziarnami

Chleb pszenno – żytni z ziarnami

Chleb pszenno – żytni z ziarnami

Przepis na : śniadanie

Czas czytania: 2 min Szybki chleb z mąk mieszanych, żytniej i pszennej odrobiny otrąb żytnich, ziaren sezamu, siemienia lnianego i pestek dyni. Przepis nie jest skomplikowany w wykonaniu, w zasadzie wystarczy wymieszać ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Chleb po upieczeniu jest wilgotny, sprężysty z chrupiącą skórką. Domowe pieczywo długo pozostaje świeże, a dzięki nasionkom, które dodałam, jest również bardzo zdrowy! Chleb smakuje ze wszystkimi dodatkami wyśmienicie, a szczególne z kozim serem, sałatą i soczyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, dynia, ciasto drożdżowe, biszkopt, bułki, pączki, drożdżowe, truskawki, śniadania, mak, chleb na drożdżach , kolacja, ciasto z truskawkami, szybkie ciasto, ciasto z makiem

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.