Czas czytania: 2 min Dziś coś dla fanów kokosa! Pyszne podwójnie kokosowe ciasteczka, które i Wam z pewnością przypadną do gustu, uwielbiam je, są pyszne! Co ważne przygotowanie kokosanek nie powinno sprawić nikomu żadnego kłopotu, bo są bardzo proste. Ilość składników jest minimalna i to tez oczywiście jest na plus! W przepisie użyłam oleju kokosowego, który przebojem wdarł się w ostatnim czasie do naszych kuchni! Dzięki niemu smak ciastek jest mocniejszy i bardziej wyrazisty. Kokosanki po upieczeniu i wystudze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.