Czas czytania: < 1 min Granita to włoski deser lodowy przypominający sorbet, z kryształkami lodu. Południe Włoch słynie z zimnych deserów-dolci, wielkim powodzeniem cieszą się tam sorbety i gelati. W Neapolu można zjeść najlepszą granitę kawową z odrobiną bitej śmietany, ale zanim wybierzecie się do Neapolu, spróbujcie przygotować ją sami w domu. Przepis jest dziecinnie prosty, trzeba tylko kilka razy zeskrobać zamarzającą kawę, a w ten sposób powstanie nasza granita. Wspaniała na upalne dni! Print Grani... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.