Ciasto "Rodzynkowiec to doskonały wypiek na rodzinne spotkania. jest to bowiem połączenie pysznego ciemnego biszkoptu z kremem budyniowym i rodzynkami. Oryginalny przepis, który pochodzi z książki "Wielka księga ciast Siostry Anastazji" zawiera jeszcze biszkopt jasny. Ja jednak postanowiłam nieco zmienić i uprościć przepis. Przez moje ulepszenie ciasto nie traci na smaku i jakości, a zyskuje niezwykły charakter i smak. Moim zdaniem ciasto "Rodzynkowiec" to deser, który polubią osoby ceniące tradycje. Sama ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.