Czas czytania: < 1 min Jesień… a za oknem zimno i mokro. Proponuję dla rozświetlenia i ocieplenia klimatu domowego, lampion z dyni. To co prawda nie potrawa, ale blisko kuchni, bo z dyni. Do robieni jesiennych lampionów używam dyni, której miąższ nie nadaje się do przetwarzania w kuchni, ponieważ jest niesmaczny. Ma za to bezłupinowe nasiona, które można jeść wprost z wnętrza dyni. Można je ususzyć i wykorzystać w późniejszym czasie. Odmiana takiej dyni nazywa się Miranda, warto z... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.