Pieczone papryczki Padrón

Pieczone papryczki Padrón

Pieczone papryczki Padrón

Przepis na : obiad

Czas czytania: 2 min Pieczone papryczki Padrón, zielone nieduże i bardzo smaczne w Hiszpanii podawane jako tapas, czyli niewielkie przekąski. Można serwować je na zimno i na ciepło, ale zawsze z gruboziarnistą solą, która podkreśla ich delikatnie orzechowy smak. Papryczki coraz częściej można znaleźć w naszych sklepach na targach lub wyhodować je we własnym ogródku Jedzenie papryczek Padrón jest podobno jak rosyjska ruletka, krążą opowieści, że co 5, a niektórzy twierdzą, że co 10 papryczka albo nawet setna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, przekąski, chleb, biszkopt, bułki, ciasto drożdżowe, syrop, pączki, truskawki, drożdżowe, obiad, ciasto z truskawkami, ciasto na zimno

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.