Rogale Marcińskie (Świętomarcińskie) z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami - Oryginalny, Najlepszy Przepis

Rogale Marcińskie (Świętomarcińskie) z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami - Oryginalny, Najlepszy Przepis

Rogale Marcińskie (Świętomarcińskie) z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami - Oryginalny, Najlepszy Przepis

Rogale Marcińskie to klasyczne, tradycyjne wypieki popularne szczególnie w Poznaniu w okresie jesiennym, gdzie podczas obchodów dnia Świętego Marcina - 11 listopada cieszą się największą popularnością. Rogale Marcińskie charakteryzuje pół-francuskie ciasto z niebiańskim w smaku nadzieniem z białego maku, migdałów i orzechów włoskich - smak, który koniecznie trzeba spróbować, a może nawet samodzielnie przygotować w naszych domach.  Rogale Marcińskie (Świętomarcińskie) z Białym Makiem, Migdałami i Orzechami... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodka Strona

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

SłodkaStronaSłodkaStrona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, mak, orzechy, lukier , francuskie, mielone, biszkopt, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, polewa, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, przepisy na święta, drożdżowe, ciasto francuskie, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z białek , ciasto ucierane , rogaliki drożdżowe, biała polewa do ciasta

Inne przepisy z Słodka Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.