Torcik z masą jeżynową i porzeczkami

Torcik z masą jeżynową i porzeczkami

Torcik z masą jeżynową i porzeczkami

Składniki: Biszkopt z 4 jaj 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Masa jeżynowa: 500 ml mleka 3 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier jajko kostka masła garść świeżych jeżyn Porzeczki do posypania Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem . żółtka zmiksować z proszkiem do pieczenia. Pianę połączyć delikatnie z żółtkami następnie dodawać powoli mąkę mieszając. Wylać na tortownicę piec ok 30 min. Po ostygnięciu przekroić na 2 czę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.