CIASTO KRÓLEWSKIE

CIASTO KRÓLEWSKIE

CIASTO KRÓLEWSKIE

Ciasto królewskie w kształcie pisanki to taka moja autorska wersja mazurka wielkanocnego. Królewski mazurek urzeka swoim smakiem. Blaty bakaliowe bez dodatku białej mąki, przełożone dżemem z czarnej porzeczki i pokryte masą chałwową. Smak genialny! Słodki smak masy chałwowej równoważony jest kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Nie ma co tu pisać, trzeba koniecznie spróbować! Odpowiedni na każdą okazję, nie tylko na święta Wielkanocne 😉 Składniki: Ciasto: 6 białek 2 łyżki cukru pudru 100 g zmielonych orzechów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czarna porzeczka, porzeczki, chałwa, mascarpone, biszkopt, ciastka kremówki, wielkanoc, mak, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasto z porzeczką, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.