Zapiekanka z kurkami

Zapiekanka z kurkami

Zapiekanka z kurkami

Przepis na : obiad

Czas czytania: 2 min Kto lubi kurki, mam na myśli grzyby kurki? Pewnie większość z Was zgodzi i słusznie, bo są to bardzo smaczne grzyby, które chyba najlepiej smakują przygotowane w sosach śmietanowych. Moja dzisiejsza propozycja na szybki obiad to zapiekanka z kurkami w sosie jajeczno-śmietanowym otulona ciastem francuskim. Osobiście lubię tego typu proste dania, proste i do tego bardzo smaczne. Choć już widzę oczami wyobraźni panikę z powodu kalorii, bo przecież w przepisie jest serek mascarpone, mozzarella, śmiet... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurki, grzyby, ciasto, zapiekanka, zapiekanki, ciasto francuskie, mascarpone, obiad, ciasto drożdżowe, tarta, chleb, biszkopt, bułki, syrop, pączki, truskawki, drożdżowe, sosy, pieczywo, szybki obiad, szaszłyki, wielkanoc, ciasto z truskawkami, szybkie ciasto, sos serowy

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.