Lekka jak piórko rolada biszkoptowo-makowa. Przełożona delikatnym śmietankowym kremem z dodatkiem domowego dżemu wiśniowego. Pysznie wygląda i tak jak wygląda smakuje. Prosta w wykonaniu i szybka. Polecam na podwieczorek lub dla niespodziewanych gości. Upieczcie. Potrzebujemy: Na ciasto: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki suchego zmielonego maku 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia ( taka niepełna ) Na krem: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do sm... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...