Czas czytania: 2 min Mamy teraz sezon rabarbarowy a i truskawki jeszcze są, to zróbmy dżemik na zimę. Bardzo prosty sposób, posiłkuję się Żelfixem, więc nie tracę czasu na stanie przy garach i mieszanie przez dwa czy trzy dni. Dżem nie jest przesłodzony tak jak dżemy ze sklepu. Robiąc dżem w domu, wiemy co w min jest! Rabarbar i truskawki słodko kwaśna kompozycja z aromatem mięty – wspaniały! Składniki; 1 kg rabarbaru 0,5 kg truskawek 600 g cukru 2 Żelfiksy 3:1 3 łodygi świeżej mięt... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.