Czas czytania: 3 min Chlebek bolo de caco jest chyba najpopularniejszą przekąską na Maderze, można znaleźć go niemalże wszędzie! Serwują go w restauracjach, barach i na przydrożnych straganach. Jest to bardzo proste pieczywo składające się z podstawowych składników. Jest to mąka woda i drożdże jest też również wersja na zakwasie pszennym z dodatkiem słodkich ziemniaków. Bolo de caco wypiekane są na bazaltowych kamieniach lub dużych rozgrzanych blachach, zawsze podawane są na ciepło . Upieczony i przekrojony ... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.