Obłędny bananowiec na biszkopcie

Obłędny bananowiec na biszkopcie

Obłędny bananowiec na biszkopcie

Przepis na : deser

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki cukru łyżka octu 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu pół szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 300 g śmietany 30% Dodatkowo: 5 bananów sok z cytryny 2 żółte galaretki Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Justyna Zarzecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

banan, ciasto, galaretka, krem, biszkopt, ciasto z galaretka, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , ciasto z bananem, ciasto z bananami, desery, deser, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, biszkopt z bananami i śmietaną, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, ciasto z jogurtem naturalnym, pyszne ciasto, deser z galaretka, ciasto ucierane , ciasta tortowe, dania na gorąco

Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.