Obłędny bananowiec na biszkopcie

Obłędny bananowiec na biszkopcie

Obłędny bananowiec na biszkopcie

Przepis na : deser

Przepis na ciasto biszkoptowe przełożone lekkim kremem jogurtowo-śmietanowym i bananami. Pyszne i efektowne! Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek szklanka mąki tortowej (250 g) 3/4 szklanki cukru łyżka octu 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu pół szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 300 g śmietany 30% Dodatkowo: 5 bananów sok z cytryny 2 żółte galaretki Przygotowanie Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.