Babciny chleb pszenny na maślance

Babciny chleb pszenny na maślance

Babciny chleb pszenny na maślance

Czas czytania: < 1 min Babciny chleb pszenny na maślance jest bardzo miękki, elastyczny a dzięki maślance ma lekko kwaśny smak. To przepis dla tych, którzy lubią chleby na zakwasie ale nie mają czasu aby go przygotować. Babciny chleb przypomina w smaku właśnie delikatny chleb na zakwasie, ale jego „produkcja” trwa zdecydowanie krócej. Składniki: 1 paczka suszonych drożdży 1/4 szklanki ciepłej wody około 45°C 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli 6 łyżek miękkiego masła lub margaryny 1 i 1/2 szklanki ciepłej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, ciasto drożdżowe, biszkopt, bułki, syrop, drożdżowe, truskawki, chleb na zakwasie, pączki, chleb na drożdżach , ciasto z truskawkami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.