Składniki: masa 40 dag słonecznika bez łupinek 4 łyżki mleka pół margaryny + 2 margaryny 1 puszka mleka skondensowanego ponadto herbatniki pół szklanki spirytusu polewa 2 cienkie biszkopty przygotowane wcześniej Wykonanie: Pół kostki margaryny roztopić, dodając do niej słonecznik i 4 łyżki mleka całość trzymać na ogniu cały czas mieszając około 10 minut. Słonecznik po 10 minutach przełożyć na blaszkę i zapiec w piekarniku na złoty kolor również co chwilę mieszając. Pozostałą margarynę utrzeć dodając mleko z pu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.
Czytaj dalej...