Purée z dyni

Purée z dyni

Purée z dyni

Czas czytania: 2 min Purée z dyni jest niezbędnym składnikiem do upieczenia ciasta dyniowego, przygotowania zupy , muffinek czy pysznego humusu . Przepis jest bardzo prosty, wystarczy umyć dynię następnie przekroić na pół i wyjąć ziarenka najlepiej zrobić to przy pomocy dużej łyżki. Następnym krokiem jest obranie dyni ze skórki no, chyba że jest to taka dynia, której obierać nie trzeba. Dynię kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy. Na koniec pozostaje tylko miksowanie jej na gładki mus i purée gotowe. Gotowy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, ciasto, zupa, ciasto drożdżowe, biszkopt, chleb, bułki, drożdżowe, pączki, truskawki, sernik, pasta, bezglutenowe, ciasto z truskawkami, krem z dyni, zupa serowa, bułki bezglutenowe, ciasto z kremem, zupa krem

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.