Marysieńka

Marysieńka

Marysieńka

Kolejne ciasto siostry Anastazji warte wypróbowania. Czekoladowe z pyszną wkładką orzechową. Idealne na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe. Krem wychodzi trochę płynny, ale po schłodzeniu ciasta w lodówce masa robi się twarda, także się nie martwcie.  Składniki blaszka 23 /33 : Biszkopt: jajka 7 szt,  cukier 1 szklanka,  mąka pszenna 140 g,  kakao 50 g,  nasączenie : kawa 2/3 szklanki,  cukier 1,5 łyżeczki,  Beza orzechowa: Białka 5 szt,  cukier 200 g,  orzechy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, biszkopt, ciasto czekoladowe, krem czekoladowy, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, polewa czekoladowa

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.