Składniki na biszkopt: 5 jaj 8 łyżek mąki 8 łyżek cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Przygotowanie: Białka ubić ze szczyptą soli i z cukrem który dodajemy stopniowo czyli nie na raz Dodajemy żółtka i ponownie ucieramy Mąkę mieszamy z proszkiem, dosypujemy po łyżce i ucieramy Na koniec wlewamy ocet i ostrożnie całość mieszamy Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C Po upieczeniu ciasto studzimy i kroimy wzdłuż na p... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula