Przepis na : śniadanie
Czas czytania: 2 min Chleb żytni na zakwasie z prażoną cebulą Zapach, który unosi się podczas pieczenia, jest tak cudowny, że trudno powstrzymać się przed zjedzeniem gorącej kromki świeżego chleba. Prażona cebulka daje wspaniały, lekko słodkawy smak pieczywu. I musi tutaj być właśnie prażona cebulka, a nie surowa lub duszona! Prażoną cebulę możecie kupić lub przygotować sami, ważne, żeby była chrupiąca i słodka. Chleb ten jak każdy chleb na zakwasie potrzebuje czasu, ale nie jest pracochłonny. Wystarczy kilka ... czytaj dalej...
Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.