Pyszny, aromatyczny, rozpływający się w ustach - tak w skrócie można opisać ciacho , które dzisiaj towarzyszyło nam , do porannej kawki :) A , żeby go zrobić , potrzeba tak niewiele :) Inspiracja CN Blacha 24 x 28 Składniki:500 g serka mascarpone1/2 szkl. cukru pudru200 g śmietany kremówki 36% ( ja dałam 30 %)kawa espresso ( użyłam 6 łyżek kawy Jacobs rozposzczanej Kronung na 400 ml wody gotowanej )100 g likieru amarettopodłużne biszkopty ( 1 op. 500 g )3-4 łyżeczki kakao Zaczynamy od zaparzen... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...To nie ma co tracic czasu , tylko robic ;) jak sie zrobi raz to pózniej i drugi i trzeci itd. :)
Tak, ja też lubię tiramisu w wersji bez jajek. Jest rewelacyjne (i to bez ryzyka salmonelli!).
JA również robię bez jajek ten przepyszny deser, ale na warstwy biszkoptów kładę jeszcze warstwę niskosłodzonego lub zupełnie domowego dżemu wiśniowego jest wtedy jeszcze bardziej obłędny. Pozdrawiam cieplutko.