Tiramisu bez jajek

Tiramisu bez jajek

Tiramisu bez jajek

Pyszny, aromatyczny, rozpływający się w ustach - tak w skrócie można opisać ciacho , które dzisiaj towarzyszyło nam , do porannej kawki :) A , żeby go zrobić , potrzeba tak niewiele :) Inspiracja CN Blacha 24 x 28 Składniki:500 g serka mascarpone1/2 szkl. cukru pudru200 g śmietany kremówki 36% ( ja dałam 30 %)kawa espresso ( użyłam 6 łyżek kawy Jacobs rozposzczanej Kronung na 400 ml wody gotowanej )100 g likieru amarettopodłużne biszkopty ( 1 op. 500 g )3-4 łyżeczki kakao Zaczynamy od zaparzen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

likier, mascarpone, biszkopt, kakao, ciasto, cukier puder, ciastka kremówki, ciasta z kremami, pieczenie, jajko, cukier, tiramisu, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto z bezami, pyszne ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z kawą, drugie danie, ciasto bez pieczenia z kawą

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ervisha, 3 marca 2013 13:51:24

Jeszce nie jadłam tego ciasta, ale chyba je zrobię :)

kulinarny-swiat, 3 marca 2013 13:55:44

Smakowicie wygląda

monika smakoszka, 3 marca 2013 14:19:21

To nie ma co tracic czasu , tylko robic ;) jak sie zrobi raz to pózniej i drugi i trzeci itd. :)

monika smakoszka, 3 marca 2013 14:19:47

i jeszcze jak smakuje ;)

Inspirowane Smakiem, 3 marca 2013 14:23:13

U mnie w domu też robi się bez jajek. Jest pyszny!

COOLinarna Strefa, 3 marca 2013 15:22:03

Tak, ja też lubię tiramisu w wersji bez jajek. Jest rewelacyjne (i to bez ryzyka salmonelli!).

Roz Airad, 3 marca 2013 21:34:17

wygląda bajecznie ;D

Anonymous, 29 marca 2013 13:12:50

Jakie wymiary ma foremka do ciasta?

monika smakoszka, 29 marca 2013 13:27:35

wymiary foremki: 24x28 :)

Anonymous, 25 maja 2013 13:43:48

JA również robię bez jajek ten przepyszny deser, ale na warstwy biszkoptów kładę jeszcze warstwę niskosłodzonego lub zupełnie domowego dżemu wiśniowego jest wtedy jeszcze bardziej obłędny. Pozdrawiam cieplutko.