Biszkopt z masą truskawkową

Biszkopt z masą truskawkową

Biszkopt z masą truskawkową

Chociaż sezon na truskawki jest bardzo krótki, to jednak to ciasto możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej przygotujemy przecier truskawkowy. Warto zmiksować truskawki z cukrem, aby później cieszyć się ich smakiem. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy utarte żółtka oraz mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, dania mięsne, biszkopt, przetwory, sałatki, ciasto, sałatka, ciasto z truskawkami, ciasto z białek , ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto ucierane , puszyste ciasto, salatka z jajkiem, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.