Czas czytania: 2 min Smażone powidła ze śliwek z niewielką ilością cukru, prawie klasyczny przepis, choć nie do końca. Powidła smażyłam dwa dni na wolnym ogniu dzięki temu pięknie zgęstniały i zmieniły kolor. Do powideł dodałam sporą ilość świeżego imbiru i cynamonu, to połączenie jest bajeczne. Słodycz śliwek węgierek przeplata się z ostrością imbiru i cudowną nutą cynamonu niewiele jest tak prostych rzeczy, a jednocześnie tak pysznych. Smażenie powideł może wydać się pracochłonne, ale takie nie jest, po p... czytaj dalej...
Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.