Proste ciasto biszkoptowe na oleju z dodatkiem truskawek, takiego właśnie się mi chciało. Ciasto jest szybkie i puszyste. Wystarczą podstawowe składniki + truskawki, by cieszyć się smakiem prawdziwie letniego ciasta z truskawkami 1 szklanka = 250 ml Ciasto: 6 dużych jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 1 op. cukru wanilinowego, 16 g (można pominąć) 2/3 szkl. oleju 3-4 łyżki mleka 2 – 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: ok. 500-600 g truskawek 1 ły... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...