BISZKOPT Z 6 JAJ

BISZKOPT Z 6 JAJ

BISZKOPT Z 6 JAJ

Ten biszkopt robię od dwóch dekad i zawsze się udaje. Polecam :) 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku i octu Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier. Dokładnie ubijamy. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem, gdy zacznie ,,kipieć'' wlewamy do białek ciągle ubijając. Mąki przesiewamy i dzieląc na 2 lub 3 porcje wsypujemy do masy. Delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.  Blachę lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (sam spód) Pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, ciasto, biszkopt, ciasto z galaretka, galaretka, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasta z masa, deser z galaretka

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.