Wspaniały przepis na włoski deser tiramisu (wariantów tego deseru jest mnóstwo). Bardzo lubię ten przepis, ponieważ nie dodaję do niego surowych jajek - czasy kiedy lubiłam kogel mogel już dawno mam za sobą. Dla mnie deser jest idealny, ma wspaniałą konsystencję (nie można tylko przesadzić z ubijaniem śmietanki by nie powstało masło ;)), a o smaku nie wspomnę - każdy kawosz (i nie tylko) będzie w siódmym niebie. :-) deser banalnie prosty a efekt końcowy każdego mile zaskoczy. Deser prezentuje się el... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...A to widzisz nawet nie wiedziałam, że to Ty. :)) Dzięki. Swoją drogą piękne zdjęcia rafy wstawiłaś na FB. :)
zdecydowanie wolę z jajkami, bo takie na kremówce robię tiramisu deserowe i niektórym nie smakuje, zbyt mdłe :)
Dobra kawa, likier, kakao i nie jest mdłe. :) Z jajkami również jadłam, ale nie wydaje mi się, żeby to od nich zależała wyrazistość smaku. ;-)
OOo muszę spróbować, nigdy nie robiłam tiramisu ze względu na surowe jajka, a twój przepis jest niezłą alternatywą, dla mnie idealny :)
Zrobiłam i wyszło przepysznie ! Z ledwoscia się powstrzymuje by nie zjeść wszystkiego na raz! Polecam przepis sprawdzony i wyśmienity :-)