Przepis na : podwieczorek
Czas czytania: 2 min Galaretka ! Nic wielkiego, każdy potrafi zrobić, ale dziś podsuwam Wam pomysł na podanie jej w nietypowej formie. Jako foremki posłużą nam pomarańcze , a w zasadzie ich skórki . Zabawa jest prosta, należy połówki pomarańczy wydrążyć , wlać do nich gotową galaretkę, wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie każdą połówkę przekroić na trzy lub dwie łódeczki i gotowe. Tak podana galaretka będzie idealną słodką przekąską na przyjęcie dla dzieci, podwieczorek, czy piknik. Przyznam, że im więcej k... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.