Delikatny biszkopt z nutką kokosową, super połączenie :)Składniki:Biszkopt:- 6 jajek- 1 szklanka cukru- 3/4 szklanki mąki pszennej- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:- 3 szklanki mleka- 1 szklanka mąki pszennej- niepełna szklanka cukru- 1 kostka masła- 1 olejek śmietankowyKokos:- 1 łyżka margaryny- 1 łyżka cukru- 5 dag wiórek kokosowychPrzygotowanie:W pierwszej kolejności pieczemy biszkopt. Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę pszenną i z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...