Rafaello

Rafaello

Rafaello

Delikatny biszkopt z nutką kokosową, super połączenie :)Składniki:Biszkopt:- 6 jajek- 1 szklanka cukru- 3/4 szklanki mąki pszennej- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:- 3 szklanki mleka- 1 szklanka mąki pszennej- niepełna szklanka cukru- 1 kostka masła- 1 olejek śmietankowyKokos:- 1 łyżka margaryny- 1 łyżka cukru- 5 dag wiórek kokosowychPrzygotowanie:W pierwszej kolejności pieczemy biszkopt. Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę pszenną i z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

zainspirowanawkuchnizainspirowanawkuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rafaello, pieczenie, mąka, cukier, biszkopt, ciasto, kokosowe, budyń, krem, ciasto z białek , jajko, ciasto z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto kokosowe, ciasto budyniowe, mleko w proszku, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto rafaello, ciasto mleko w proszku, ciasto z kawą, ciasto z kremem

Inne przepisy z Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.