Tort cytrynowo- miętowy

Tort cytrynowo- miętowy

Tort cytrynowo- miętowy

Czy aby zrobić tort musi być jakaś okazja? Szybka dekoracja i torcik do niedzielnej kawki gotowy ;)   Składniki na biszkopt (średnica 25cm): 5 dużych jaj, 3/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki mąki pszennej. Składniki na poncz: 1 szklanka wody, 2 łyżeczki cukru, Zapach cytrynowy, Cytryna. Składniki na masę cytrynową: 250ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny, 1/5 szklanki wody, sok z 1 cytryny. Składniki na masę miętową: 250ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.