Pierniczki chrupiące

Pierniczki chrupiące

Pierniczki chrupiące

Przepis na : deser

Czas czytania: 2 min Nie upiekliście jeszcze pierniczków na święta? Nie martwicie się, możecie zrobić to jeszcze dziś, przepis jest idealny dla zapominalskich! Pierniczki chrupiące można jeść od razu po upieczeniu , nie wymagają leżakowania. Ciasto po wymieszaniu jest bardzo klejące i należy je umieścić w lodówce lub zamrażalniku, żeby porządnie stwardniało, będzie się łatwiej wałkowało. Ciasto koniecznie trzeba rozwałkować bardzo cieniutko 1 mm nie grubsze! Zbyt grubo rozwałkowane ciasto da grube i twarde piern... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciastka , ciasto, pierniczki, ciasto drożdżowe, chleb, biszkopt, bułki, placki, mielone, syrop, pączki, truskawki, deser, desery, imbir, boże narodzenie, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.