Drożdżowe brioszki

Drożdżowe brioszki

Drożdżowe brioszki

Przepis na : deser

Czas czytania: 2 min Drożdżowe brioszki z dżemem pomarańczowo-dyniowym i jabłkami, jedne z najsmaczniejszych bułek drożdżowych, jakie jadłam. Ciasto na brioszki jest bardzo puszyste, odpowiednio wilgotne i elastyczne. Pomysł na nadzienie przyszedł mi do głowy po przeszukaniu półek w spiżarni. Na pierwsze miejsce na półce wysuną się dżem z pomarańczy z dodatkiem dyni i imbiru , który ostatnio zrobiłam. To, co jest zawsze w domu to oczywiście jabłka , których jesienią jest całe mnóstwo. Dla wzmocnienia smaku do dod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, bułki, likier, biszkopt, chleb, syrop, pączki, truskawki, jabłka, deser, desery, drozdzowka, dynia, drożdżówki , kajmak, ciasta z jabłkami, szybkie ciasto, ciasto z truskawkami, chleb na drożdżach

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.