Pyszne połączenie czekolady i bitej śmietany, przełamane kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki, mniam! Składniki blaszka 23/33 : Biszkopt: jajka 4 szt, mąka pszenna 3 łyżki, cukier 4 łyżki, kakao 1 łyżka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Krem czekoladowy: mleko 2 szklanki, cukier 3 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, mąka ziemniaczana 2 łyżki, żółtka 2 szt, masło 200 g, czekolada mleczna 100 g, Bita śmietana: śmietanka 36 % 500 ml, śmietan fix 2 szt, cukier puder do smaku, Poncz: kawa rozpuszcza... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.