Chleb z rozmarynem

Chleb z rozmarynem

Chleb z rozmarynem

Czas czytania: < 1 min Podczas pieczenia tego chleba zapach rozmarynu unosi się po całym domu. W środku chleb z rozmarynem jest bardzo miękki, puszysty a skórka rumiana i delikatna. Znakomity do serów i mięs, idealny do zupy cebulowej. Składniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej 1 i 1/2 do 2 szklanek zwykłej mąki pszennej 2 łyżki oliwy + do posmarowania 2 – 3 łyżki 2 łyżki startego parmezanu 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 3 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 szklanka ciepłej wody około 45°C 1 paczka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, ciasto drożdżowe, biszkopt, bułki, drożdżowe, truskawki, zupa, pączki, mak, zupa cebulowa, mięso, chleb na drożdżach , ciasto z makiem, ciasto z truskawkami, zupa serowa

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.