puchate ciasto malinowe

puchate ciasto malinowe

puchate ciasto malinowe

Lekkie i puszyste ciasto na bazie mascarpone i malin, osadzone na spodzie z ciasta parzonego. Doskonały deser na lato, nie przesłodzone i nie zamulające. Można je zrobić z malin świeżych a poza sezonem z mrożonych.  *foremka 25*34 cm Składniki: na spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Autor

klementynkaklementynka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, maliny, mascarpone, malinowe, czekolada, ciastka kremówki, galaretka, biszkopt, krem, puszyste ciasto, łatwe ciasto, deser, desery, karpatka, ciasto z malinami, ciasta z masa, deser z malinami, krem mascarpone, ciasto z galaretka, deser z mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, deser z galaretka, malinowy deser, domowa czekolada

Inne przepisy z Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.