Czas czytania: 2 min Chleb na zakwasie błyskawiczny Chleb na zakwasie zazwyczaj potrzebuje kilkunastu godzin, aby zaczyn na chleb dobrze „popracował”. Dziś podaję błyskawiczną wersję na chleb. Przyspieszona fermentacja ciasta spowodowana jest dodatkiem odrobiny drożdży. Wystarczy połączyć składniki poczekać aż chleb wyrośnie i już można włożyć go do pieca. Chleb jest bardzo smaczny, lekko kwaśny z pięknymi dziurkami i wilgotnym miąższem. Idealny do serów i wędlin oraz wszelkiego rodzaju past ty... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.