Przepis na : deser
Tiramisu - włoski deser wydaje się skomplikowany w wykonaniu, jednak to tylko pozory! Wszystkie jego składniki, dobrane w odpowiednich proporcjach, tworzą klasę i smak. Do rzeczy - aby sporządzić ten deser będą nam potrzebne przede wszystkim: mocna kawa oraz mocny trunek. Mieszanka kawowa powinna być dobrej jakości, złożona przede wszystkim z ziaren gatunku Arabica, jednak z niewielką domieszką nieco bardziej gorzkawej Robusty. Dobrym wyborem może być np. kawa Venetico Barista , w której proporcje ziaren ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com