Sernik na zimno z Czarną Porzeczką

Sernik na zimno z Czarną Porzeczką

Sernik na zimno z Czarną Porzeczką

Źródło MW. Sernik nie tylko o ciekawym wyglądzie, ale i smaku.Pieczemy Biszkopt z 2 jajek z tego przepisu, albo idziemy na łatwiznę i spód tortownicy wykładamy ciastkami lub okrągłymi biszkoptami :) Jak kto lubi, jak kto woli. Ja upiekłam biszkopt. Masa serowa: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie 1 łyżka soku z cytryny 125 ml śmietany kremówki lub jogurtu naturalnego (pół szklanki) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Autor

BlondynkaGotujeBlondynkaGotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

porzeczki, sernik, czarna porzeczka, sok, twaróg, ciastka , cytryna, jogurt, ciekawe przepisy, biszkopt, cukier, ciasta z kremami, pieczenie, jogurtu, ciasteczka, sernik na zimno, serniki na zimno, jajko, sernik pieczony, jak zrobić wodę z cytryna, lubię serniki, ciastka kremówki

Inne przepisy z Blondynka Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 5 lipca 2013 14:08:39

świetny pomysł:) akurat za niedługo będę miała porzeczki w nadmiarze więc już wiem co z nią zrobię:)

panimagoga, 5 lipca 2013 14:25:59

Piękny i baaardzo apetyczny;) Musi być pyszny...

Magdalena K, 5 lipca 2013 14:39:42

Naprawdę warto! Przygotowanie go zajęło mi nie więcej niż godzinę - upieczenie biszkopta i zrobienie masy serowej :) (biszkopt studziłam w przeciągu, a potem w lodówce) :)

gin, 5 lipca 2013 18:00:12

Ależ ma cudownie intensywny kolor!

Magdalena K, 5 lipca 2013 18:11:49

Przede wszystkim interesujący smak! :)

NaKońcuJęzyka, 5 lipca 2013 19:56:01

kocham serniki i te na ciepło i te na zimno... A Twój mnie zachwycił...nie chciałabyś mi takie przyrządzić i podesłać na teraz ;) bo az poczułam smak...

Magdalena K, 5 lipca 2013 20:48:23

Nie ma sprawy, muszę się przyznać, że ja dużo bardziej wolę piec i przygotowywać, niż potem jeść ;) Tak więc, czemu nie?