Źródło MW. Sernik nie tylko o ciekawym wyglądzie, ale i smaku.Pieczemy Biszkopt z 2 jajek z tego przepisu, albo idziemy na łatwiznę i spód tortownicy wykładamy ciastkami lub okrągłymi biszkoptami :) Jak kto lubi, jak kto woli. Ja upiekłam biszkopt. Masa serowa: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie 1 łyżka soku z cytryny 125 ml śmietany kremówki lub jogurtu naturalnego (pół szklanki) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej ... czytaj dalej...
świetny pomysł:) akurat za niedługo będę miała porzeczki w nadmiarze więc już wiem co z nią zrobię:)
Naprawdę warto! Przygotowanie go zajęło mi nie więcej niż godzinę - upieczenie biszkopta i zrobienie masy serowej :) (biszkopt studziłam w przeciągu, a potem w lodówce) :)
kocham serniki i te na ciepło i te na zimno... A Twój mnie zachwycił...nie chciałabyś mi takie przyrządzić i podesłać na teraz ;) bo az poczułam smak...
Nie ma sprawy, muszę się przyznać, że ja dużo bardziej wolę piec i przygotowywać, niż potem jeść ;) Tak więc, czemu nie?