Petit fours

Petit fours

Petit fours

Petits four pochodzą z Francji. Są tam serwowane jako deser po głównym posiłku. Petit fours to małe ciasteczka w formie krajanki. Łączą w sobie delikatny, cienki biszkopt, masę marcepanową, marmoladę i polewę czekoladową. Ciasteczka dekoruje się lukrem lub czekoladą.  Najlepiej smakują popijane kawą. Jednak jedno muszę powiedzieć wam na wstępie - są to ciasteczka dla bardzo cierpliwych :) Wymagają sporego nakładu pracy... ale jak już przez to przebrniecie - stworzycie niezwykłe słodycze, które są nie ty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Ciasta

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, biszkopt, lukier , ciasteczka z czekolada, czekoladowe ciasteczka , polewa czekoladowa, ciasteczka, ciastka , desery, deser, boże narodzenie, ciasto z kremem, krem czekoladowy, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Świat Ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.