Przepis na : deser
Czas czytania: 2 min Wariacja na temat creme brulee powstała z myślą o tych, którzy nie mogą spożywać laktozy. Oryginalny przepis jest na bazie tłustej śmietany, którą zastąpiłam mleczkiem kokosowym. Eksperyment udał się, a zamiana śmietany na mleczko kokosowe, to nie tylko pozbycie się laktozy, ale i fantastyczny efekt smakowy. Krem ma bardzo delikatną konsystencję, a z dodatkiem prawdziwej wanilii i zmiksowanym słodkim owocem mango, to jest poezja smaku, raj dla podniebienia. Jedzenie creme brulee dostar... czytaj dalej...
Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.