Biszkopt na tort + jak przekroić

Biszkopt na tort + jak przekroić

Biszkopt na tort + jak przekroić

Tym razem pożyczyłam tortownicę 20 cm i postanowiłam upiec swój pierwszy urodzinowy tort. Miałam u siebie już przepis na biszkopt rzucany, ale ten znalazłam na blogu Kulinarnie.   Składniki: (tortownica 20cm) 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i na naj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni bez szafek

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.