Karmelowy przekładaniec

Karmelowy przekładaniec

Karmelowy przekładaniec

Sobota , prawie , że świateczny dzień ;) to pyszne ciasto się należy :) Ciasto znalazłam w jednej z gazet , przepis pochodzi ze zbioru p.Moniki Mościckiej. Temp. pieczenia biszkoptu : 180st. CCzas pieczenia : 40 minutBiszkopt:6 jaj1 szkl. cukru2 łyżki kakao1 szkl. + 1 łyżka mąki2 łyżki oleju1 łyżka wody1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa:1 puszka mleka skondensowanego "Kajmak"1 kostka masła2 paczki herbatników Bonitki1. BiszkoptBiałka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier , żółtka , olej i wodę. Mąkę wymie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, pieczenie, ciasto, ciasto z masa, mąka, biszkopt, kakao, pyszne ciasto, ciasta z masa, kajmak, pączki, cukier, mleko skondensowane, ciasto na herbatnikach, mleko w proszku, pączki pieczone, ciasto mleko w proszku, ciasto z białek

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 23 września 2013 18:16:01

Bede wdzieczna za informacje jak zrobic ten karmel w masie

monika smakoszka, 24 września 2013 22:37:50

Akurat ja dodałam gotową masę , ale można też użyc mleka skondensowanego . Należy go gotowac ok. 3 godz. w kąpieli wodnej ( puszkę zanurzyc w wodzie) Otworzyc dopiero po wystygnięciu.Słyszałam jeszcze o takim przepisie , ale musze sie przyznac, że jeszcze go nie próbowałam:100 g mleka w proszku150 g cukru wsypujemy do miski , wlewamy 50 ml wrzącej wody, miksujemy. Póżniej wlewamy 10 g stopionego masła. Masa gotowa :) Pozdrawiam