Delicja

Delicja

Delicja

To ciasto gościło na moim świątecznym stole.  Jest to smak mojego dzieciństwa.  Jako mała dziewczynka bardzo lubiłam to ciasto.  Jest ono proste w wykonaniu, nie za słodkie- słodycz ciasta przełamana dżemem, dodatek galaretki i bananów to coś co posmakuje nie jednemu wielbicielowi ciast.  Przepis pochodzi z domowych zapisków natomiast przepis na polewę  pochodzi ze strony   Moje wypieki Serdecznie polecam ;)  Składniki: 8 jajek 2 łyżki oleju  1,5 szklanki mąki pszennej&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krakowskie smaki Ani

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Krakowskie smaki Ani

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, polewa, galaretka, banan, krem, biszkopt, ciasto z galaretka, ciasto z bananem, ciasto z bananami, świąteczne, malinowe, świąteczne przepisy, budyń, polewa czekoladowa, proste ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , ciasto na zimno, biszkopt z bananami i śmietaną, mleko w proszku, krem czekoladowy

Inne przepisy z Krakowskie smaki Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.