CZEKOLADOWE BLATY DO TORTU (NIE BISZKOPT)

CZEKOLADOWE BLATY DO TORTU (NIE BISZKOPT)

CZEKOLADOWE BLATY DO TORTU (NIE BISZKOPT)

Czekoladowe blaty do tortu, o konsystencji między biszkoptem a brownie. Składniki (na 1 blat): 200g masła 220g cukru muscovado 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżka mleka masło rozpuść z cukrem, kakao i solą wymieszaj z mąką i proszkiem dodaj jajka po jednym – za każdym razem dokładnie mieszając masę dodaj mleko i wymieszaj dokładnie raz jeszcze przelej ciasto do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia piecz w 190°C ok 20 minut (zależy od piekarni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SandraFrej.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.