Lekka, delikatna, lekko kwaśna, aromatyczna,,, i tak mogę pisać i pisać. Dla mnie jest po prostu pyszna. Dodatkowo oprószona bardzo aromatyczną i pachnącą przyprawą która nadaje charakterystycznego smaku. Składniki: Biszkopt 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa 1 kg jabłek (obranych) 2 szk wody 0,5 szk cukru cynamonowego 0,5 szk cukru 50 g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe Bita śmietana 500 ml kremówki 3 łyżki cukru pudru 0,5 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...alu bez urazy ale mam wrażenie ciągle że bierzesz przepisy z internetu i nie podajesz z linków od kogo one są. tak czy siak ładne zdjęcie:)
Świetna szarlotka , zapraszam na mojego bloga http://kuchennelabolatorium.blogspot.com/
Jeśli robię przepis konkretnie z którejś strony to podaję źródło (popatrz na moją księgę). Natomiast jeśli są to przepisy które mam od lat albo z kilku kombinacji to nie dodaję. Ty też się nie obrażaj ale też znalazłam u Ciebie przepisy z netu i to składniki dokładnie te same a źródła nie ma. Koniec tematu, pozdrawiam serdecznie. :)
uwielbiam wszystkie ciasta z jabłkami :P Alu, Twoje wygląda przepysznie ;)
Znam ją pod nazwą: Szarlotka królewska. Robiłam ją jakiś czas temu :) Tyle, że do jabłek zamiast budyniu dodawało się galaretki :) Ciekawa jestem smaku z budyniem:)
Jestem fanką ciast z jabłkami:) wyglada fantastycznie i przepiękna dekoracja:)
Jak to się mówi - niebo w gębie.Pozdrawiam Christopher
Sliczne zdjecia a szarlotka napewno pyszna :) Tez ja znam ale z galaretkami :) Ja wszystkim szarlotka mowie TAK! :)
Ale super! Mam jabłka, które, niestety, nie nadają się do spożycia ot tak, po prostu. Są niesmaczne. Wykorzystam je do twojego przepisu. I też mam taka przyprawę. Przepis dla mnie jak znalazł! Boski! :)