Przepis na : śniadanie
Czas czytania: 2 min Dziś proponuje Wam błyskawiczne placuszki z jagodami oczywiście o świeże jagody trudno w środku zimy, ale w sklepie z pewnością znajdziecie mrożone. Użyłam jagód kaukaskich inaczej zwanych kamczackich, ale każde inne będą równie dobre. Oczywiście do placuszków można dodać maliny, truskawki, banany czy jabłka, z każdym dodatkiem smakują wspaniale. Do placuszków proponuję podać śmietanę, miód lub cukier puder, owoce takie jak jagody są dość kwaśne, więc odrobina słodyczy jest wskazana. Placuszki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.